Reactie Boeckx: "Beroep Bergen kost ons dag congé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Boeckx: "Beroep Bergen kost ons dag congé"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gent verzekerde zich zaterdag misschien van groepswinst in play-off II. Het beroep van Bergen, waardoor die ploeg mogelijk drie punten extra krijgt, zorgde ervoor dat er niet voluit gevierd kon worden in het Ottenstadion. Frank Boeckx en César Arzo denken er het hunne van.

Sander De Graeve in Gent

"Da's een beetje raar dat je dat zo moet zeggen, dat de groepswinst mogelijk binnen is(lacht). Neen, ik weet niet wat het reglement precies zegt over zo'n geval. De wedstrijd was al gespeeld toen Dejaegere inviel. Het kost ons alleszins een dag congé(lacht). Normaal gezien hadden we bij zekerheid over de groepswinst ook dinsdag verlof gekregen, maar dat is niet het belangrijkste. De reglementen moeten toegepast worden, maar ik hoop dat het gezonde verstand ook gebruikt wordt."

Door die onzekerheid was het heel misschien ook de laatste wedstrijd in het Ottenstadion. "Ja, dat klopt, maar dat kan je in die finale van play-off II ook overkomen. Dat je hier bijvoorbeeld met een gunstige uitgangspositie vertrekt, maar het toch nog uit handen geeft. Daarbij, het is toch tijd dat het hier gesloopt wordt(lacht). We steken er niet zoveel energie in. Op het veld hebben we nog geen steek laten vallen in play-off II. We gaan sowieso naar Bergen met het gedacht die match te winnen, met of zonder inzet."

Ook César Arzo vroegen we naar zijn mening over de hele situatie. "Het is nog niet zeker, maar we moeten enkel naar onszelf kijken en hard werken om in Bergen punten te pakken. We zijn winnaars en gaan naar Bergen met die ingesteldheid. Of het frustrerend is dat we de groepswinst hier niet kunnen vieren? We zullen wel zien wat er gebeurt en dan zullen we vieren wat er te vieren valt", aldus de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws