Pocognoli en co duwen Schalke nog wat dieper in de put

Timothy Collard

Niet enkel Bayern München en Borussia Dortmund hebben de competitie goed aangevat in Duitsland. Ook Bayer Leverkusen en Mainz kunnen na drie speeldagen nog een perfect rapport voorleggen. Sebastien Pocognoli en co dduwden Schalke dan weer wat dieper in de put.

Leverkusen-Gladbach  4-2

Leverkusen leek bij de rust al gewonnen spel te hebben tegen Borussia Mönchengladbach, maar gaf een 2-0-voorsprong aan het begin van de tweede helft uit handen. Stranzl en Arango wisten de doelpunten van Kiessling en Sam uit en plots moest de thuisploeg opnieuw vol aan de bak.

Sidney Sam, de uitblinker bij Leverkusen, zorgde voor de 3-2 en kort daarna legde Gonzalo Castro de 4-2-eindstand vast. De Werkself breit zo een vervolg aan het goeie seizoen van vorig jaar en start met negen op negen.

Mainz-Wolfsburg  2-0

Mainz is dan weer dé verrassing na drie speeldagen. De club eindigde vorig seizoen pas dertiende in de Bundesliga, maar telt na drie speeldagen gewoon evenveel punten als Dortmund, Bayern en Leverkusen.

Zaterdagnamiddag kon ook Wolfsburg niets klaarmaken tegen Mainz. De wedstrijd brak pas open rond het uur, toen Choupo-Moting er 1-0 van maakte. Müller legde de wedstrijd in een definitieve plooi door er een tiental minuten voor affluiten 2-0 van te maken.

Hannover 96-Schalke 04  2-1

Schalke 04 zit dan weer in de hoek waar de klappen vallen de laatste weken. Ook op speeldag drie was dat niet anders, want bij de rust keek een tienkoppig Schalke al tegen een 2-0-achterstand aan.

Zonder de geblesseerden Farfan en Huntelaar kwamen Die Königsblauen niet verder dan de aansluitingstreffer via Szalai. Huszti pakte nog rood bij Hannover, net als Fuchs bij Schalke. Sebastien Pocognoli maakte de negentig minuten vol bij Hannover.