Raymaekers: "Terug ritme opdoen"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Raymaekers: "Terug ritme opdoen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wim Raymaekers maakt na tien maanden blessureleed eindelijk zijn heroptreden bij Oud-Heverlee Leuven. De centrale verdediger zal vrijdagavond een helft opdraven bij de beloften tegen Cercle Brugge. Bij OHL hoopt men dat hij in december volledig klaar is voor de strijd.

Het noodlot sloeg toe voor Raymaekers op 31 oktober 2012 tijdens de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Daar stopte de Limburger bezoeker Maxime Biset af, maar scheurde daarbij de laterale band van zijn knie. De kruisbanden bleven gelukkig intact, toch mocht hij de rest van het seizoen vergeten. Vizier richting de nieuwe campagne dan maar, maar de blessure bleek niet geheeld. Een nieuwe operatie en revalidatie bracht eindelijk soelaas.

Wennen

"Ik train al twee, drie weken mee met de ploeg en uiteraard is het nog wennen", zegt Raymaekers aan Voetbalkrant.com. "Ik heb echter geen pijn meer en ben heel tevreden dat ik eindelijk mijn heroptreden kan maken. Tegen de beloften van Cercle zal het één helft zijn, daarna opbouwen met de trainers en medische staf om fit te geraken voor de eerste ploeg. Belangrijk is daarbij natuurlijk dat ik ritme opdoe."

Vertrouwen

Wanneer dat zal zijn, durft de linkspoot niet voorspellen. "Nu ben ik er uiteraard nog niet klaar voor, ik kan ook niet in een glazen bol kijken wanneer dat wel zo zal zijn. Misschien wel over twee maanden. Het belangrijkste daarbij is dat de trainer in mij gelooft en me dus vertrouwen geeft. En dat is bij Oud-Heverlee Leuven ook het geval", beklemtoont hij.

Zes weken voorbereiding

OHL-coach Ronny Van Geneugden mikt alvast op december. "Laten we daarvan uitgaan en hopen op vroeger", klinkt het. "Nu beginnen de zes weken voorbereiding die de andere spelers voor aanvang van het seizoen kenden. Het komt er nu op aan dat Wim zo'n tien wedstrijden kan spelen, mogelijk ook tegen andere eersteklassespelers die eveneens nog weinig speelminuten verzamelden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties