Analyse Bergen: operatie redding ingezet?

Bergen: operatie redding ingezet?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niemand die een aantal weken geleden nog een cent gaf om de kansen van RAEC Mons om play-off III te vermijden dit seizoen. Maar kijk: het pakte 4 op 6 tegen Lokeren en Zulte Waregem en kan daardoor stilaan terug naar boven kijken. Kan Bergen zich nog redden dit seizoen?

Door Aernout Van Lindt

Met drie punten en zonder overwinning stond Bergen na zestien speeldagen meer dan in de hoek waar de klappen vielen. Niemand gaf nog een cent om de kansen van de Henegouwers, maar ondertussen is het verschil met Waasland-Beveren amper drie puntjes. Zit er nog meer in?

Als we kijken naar het aantal punten dat Bergen al in eigen huis pakte, komen we uit op zes, versus eentje op verplaatsing. De twaalfde man is niet echt talrijk (2000 supporters gemiddeld de laatste maanden), maar geeft zich wel 90 minuten lang en zorgt voor een boost aan de spelers. In die optiek is het vooral belangrijk te kijken tegen wie de Henegouwers nog thuis moeten spelen dit seizoen, om eventueel nog veertiende te worden.

Veertiende plaats?

Bergen heeft dit seizoen nog vijf thuiswedstrijden voor de boeg, tegen Gent, Mechelen, Lierse, Oostende en OH Leuven. In de geest van de matchen tegen Lokeren en Zulte Waregem intrinsiek wedstrijden die met de vechtlust van Tim Matthys & co kunnen worden gewonnen. 

Reken daarbij ook nog eens de belangrijke wedstrijd in en tegen Cercle Brugge volgende week en een duel tegen de huidige nummer 15 Waasland-Beveren, en er mag misschien echt nog met recht en reden gedroomd worden van play-off II, temeer de Henegouwers geen slecht voetbal spelen.

"Ze zijn nog niet klaar met Bergen"

En wat denken de spelers zelf? "We hebben vier punten gepakt de voorbije speeldagen, maar we hebben nog altijd maar zeven punten. Dit kan de declic zijn, maar we zijn er nog niet", is Tim Matthys nog voorzichtig tegen Voetbalkrant.com.

"We moeten het match per match bekijken", geeft ook Joachim Mununga aan. "Maar een 4 op 6 is al interessant. We spelen niet voor play-off III in ons hoofd, de frustraties zijn ook weg en we spelen vrijer. Als we nu nog wat efficiënter kunnen worden ..."

... dan is play-off II nog mogelijk? "Je voelt dat er iets leeft in de groep", aldus Matthys. "De puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen. Ze zijn nog niet klaar met Bergen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties