Daerden openhartig over MVV én Genk: "Hoofdcoach worden? Dat is niet het plan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Daerden openhartig over MVV én Genk: "Hoofdcoach worden? Dat is niet het plan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koen Daerden zette onlangs door enkele zware blessures noodgedwongen een punt achter zijn spelerscarrière. De 31-jarige linkspoot besloot zich toe te leggen op de jeugd van KRC Genk, maar neemt daar nu ook nog een job bij. Daerden wordt assistent- coach bij MVV.

Door Timothy Collard

MVV Maastricht is een Nederlandse tweedeklasser, en de club waar Daerden een punt zette achter zijn spelersloopbaan. Wat zijn de plannen van de 10-voudige Rode Duivel en hoe ziet hij zijn toekomst? Voetbalkrant.com had een gesprek met de Limburger.

"Voor een 31-jarige is dit een hele mooie leerschool"

Daerden legde zich de laatste maanden toe op het trainersvak en zette zijn eerste passen in dat trainersvak bij zijn oude club KRC Genk. “Daar ben ik sinds februari aan de slag. Het is niet zo dat ik écht coach ben bij Genk. Ik geef wat raad en spring af en toe eens in om een (individuele) training te geven aan 15- en 16-jarigen.”

Nu gaat de oud-speler van onder meer Genk, Club Brugge en Standard er een tweede job bijnemen. “Onlangs kreeg ik de vraag van MVV of ik interesse had om assistent te worden bij de club. Voor een 31-jarige is dat een hele mooie leerschool, hé.”

“Ik kan nu stappen zetten om me te ontplooien als coach. Ik wil zoveel mogelijk opsteken, info inwinnen en noem maar op. Dit is bovendien een ideale mogelijkheid voor mij om eens een ander facet van het trainerschap te ontdekken.”

"Een toekomst als hoofdtrainer? Neen, dat is niet het plan. Toch niet op korte of middellange termijn"

Daerden drukte ons wel op het hart dat hij zijn job bij KRC Genk zal combineren met die van assistent bij MVV. “Beide taken zijn niet full time, dus valt dat goed te combineren. Mijn job bij Genk krijgt wel voorrang, dat is ook goed doorgenomen vooraleer ik besloot om aan de slag te gaan bij MVV.”

De kersverse assistent van MVV kijkt al uit naar zijn nieuw avontuur. “Ik word een volwaardig lid van de technische staf, zal over alles op de hoogte gehouden worden en zal ook trainingen leiden. Dit is écht een mooie uitdaging.”

“Of ik mijn toekomst als hoofdtrainer zie? Neen, dat is niet het plan. Ik heb me geëngageerd voor de Genkse jeugd en wil me daar dan ook ten volle voor inzetten. Ik blijf me fixeren op de jeugd bij Genk. Je weet het natuurlijk nooit, maar op korte en middellange termijn zie ik me toch geen T1 worden”, aldus de oud-international.

"Ik zie het project bij Genk vrij groots en ben zeer ambitieus"

In de Cristal Arena mogen ze dus nog steeds op hun beide oren slapen, Koen Daerden zal het jeugdproject niet snel laten vallen? “Dat klopt helemaal. Ik zie heel veel potentieel bij de Genkse jeugd, en nog meer potentieel om dat verder uit te bouwen.”

“Ik zie dat vrij groots en ben zeer ambitieus. Het jeugdvoetbal heeft naar mijn mening ook mensen nodig die zelf profvoetballer waren om zich te engageren. Het mag in België allemaal nog wat professioneler op het gebied van jeugdwerking”, besluit Daerden na een openhartige babbel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties