Interview Maes: "Dejaegere is een boefje"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Maes: "Dejaegere is een boefje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de wedstrijd AA Gent-Sporting Lokeren raakte doelman Copa geblesseerd na een botsing met Brecht Dejaegere. De Ivoriaan reageerde op zijn eigen wijze. Lokeren-coach Peter Maes begrijpt zijn reactie. "Copa had schrik voor een zware blessure, zeker met het WK in het achterhoofd."

Door Jordy Ferket en Sander De Graeve

Normaal gezien is de Lokeren-goalie niet lang buiten strijd. “Ik denk dat we Copa maar een weekend moeten missen”, zei Lokeren-trainer Peter Maes aan Voetbalkrant.com. “Gelukkig maar, want we vreesden dat het wel eens erger kon zijn. Hij greep onmiddellijk naar zijn schouder. Als een doelman dat doet, dan weet je dat er problemen zijn. Hoe zwaar het dan uiteindelijk is, kom je later te weten. Het valt gelukkig mee.” Verwacht wordt dat Copa één wedstrijd zal missen.

De Ivoriaan raakte geblesseerd na een schijnbaar onschuldige botsing met Gent-speler Dejaegere. Toch denkt Maes dat de middenvelder maar al te goed wist wat hij deed. “We kennen Dejaegere allemaal goed. Hij is een boefje. Je hebt hem liever in je ploeg. Tegen hem spelen is geen pretje. Daarom dat ik ook lang geïnteresseerd was in hem.”

"Harbaoui lijkt weer helemaal de oude"

Maar er is nog ander blessurenieuws op Daknam. “Ik denk dat Jordan Remacle er binnen een maand weer bij is. Maar ik heb natuurlijk geen glazen bol, dus helemaal zeker ben ik niet. Ook Harbaoui lijkt weer helemaal de oude. Als je hem bezig zag op de training, dan weet je genoeg”, vertelde de Lokeren-coach.

Als al deze spelers terugkeren, betekent dat onmiddellijk extra concurrentie. De Zuid-Afrikaan Ayanda Patosi zit nu al vaker dan hij gewend is op de bank. “Ayanda heeft een moeilijke periode gehad. Hij is geopereerd aan zijn kruisbanden. Daarna ben je niet onmiddellijk de oude. Kijk maar naar een Berrier en andere voorbeelden. Ze hadden een jaar nodig om in topvorm te zijn.”

"Overtollige kilo's bij Patosi"

Bovendien sleurt de Zuid-Afrikaan een paar kilootjes te veel mee. “Ayanda had drie kilo overgewicht na zijn revalidatie. Dat wegwerken is niet vanzelfsprekend. Zolang die overbodige kilootjes niet weg zijn, kan hij nooit in topvorm geraken. Maar uiteindelijk komt alles wel goed”, besloot Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties