Nipte overwinning voor AS Roma

Caroline Tonnelier

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma behaalde, net als Napoli eerder op de avond, een nipte overwinning. Op eigen veld werd het 3-2 tegen Udinese. Met één match minder gespeeld heeft nummer twee AS Roma veertien punten achterstand op leider Juventus.

De Romeinen, met Nainggolan in de basis, brachten al voor de wedstrijd hulde aan de geblesseerde Strootman, die het WK in Brazilië aan zich voorbij ziet gaan. Er werd opgewarmd met oranje shirts met de tekst #ForzaKevin. Ook bij de eerste treffer werd aan de Nederlander gedacht: Totti toonde na het openingsdoelpunt halfweg de eerste helft, het shirt van zijn ploegmaat

Op het halfuur verdubbelde Destro de voorsprong voor de thuisploeg, die zo op weg leek naar een eenvoudige zege, al mocht het ook doelman De Sanctis danken voor een aantal broodnodige tussenkomsten. Pinzi bracht na de rust Udinese echter opnieuw in de wedstrijd, maar halfweg de tweede periode stond er alweer een voorsprong van twee doelpunten op het bord. Het was Torosidis die op aangeven van Totti de wedstrijd leek te beslissen. Een tegentreffer van Basta maakte het nog even spannend, maar de drie punten bleven uiteindelijk in Rome.