Waarom speelde Dioudis (nog) nooit? MPH geeft tekst en uitleg

Waarom speelde Dioudis (nog) nooit? MPH geeft tekst en uitleg
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme houdt woord: de oefenmeester van Club Brugge koos de voorbije weken resoluut voor de rotatiepolitiek. Al lijkt één persoon onmisbaar voor de oefenmeester: Mathew Ryan. Waarom ook in doel niet eens voor een andere naam kiezen?

Door Cédric De Volder

Club Brugge wil dit seizoen meestrijden op drie fronten. Niet alleen het kampioenschap en de Beker van België zijn doelen op zich, maar blauw-zwart hoopt ook meteen op een Europese winter. Net daarom wil Michel Preud'homme iedereen fris houden. "Ik heb helemaal geen titularissen", liet de Luikenaar de voorbije weken dan ook meermaals optekenen. 

En dat klopt ook zo goed als helemaal. Nicolas Castillo en Tom De Sutter haalden het wedstrijdblad niet, man-in-vorm Victor Vazquez werd aan de kant gelaten omwille van een pietluttig pijntje en zelfs Timmy Simons startte gisteren in het Europa League-duel nog op de bank. Maar wie speelde er wel alles? Inderdaad, Mathew Ryan!

Diou is nog jong en is nog niet lang bij de club

Nochtans haalde blauw-zwart met Sokratis Dioudis een extra doelman in huis. De 21-jarige Griek kwam in het tussenseizoen over van Aris FC en staat in zijn thuisland te boek als een groot talent. Enig probleem: door het drukke programma van Club Brugge speelde de goalie ook met het B-team amper één wedstrijd. Waarom hem niet eens laten opdraven in Beker of Europa League?

"Bij een doelman ligt dat toch helemaal anders dan bij veldspelers", vertelt Michel Preud'homme, die als voormalig topdoelman natuurlijk maar al te goed weet waarover hij spreekt. "Diou (koosnaampje voor Dioudis, nvdr.) is nog jong en is nog niet lang bij de club. We kennen zijn kwaliteiten maar al te goed, maar het is vroeg om hem nu al meteen op te stellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties