Grieks voetbal wordt stilgelegd na gewelddadige aanval

Jeroen Evens
| 2 reacties
Grieks voetbal wordt stilgelegd na gewelddadige aanval
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle voetbalcompetities in Griekenland worden per direct stilgelegd. Aanleiding daarvoor is een schrikwekkend incident waarbij de nieuwe vicevoorzitter van de Griekse scheidsrechtercommissie in het ziekenhuis werd geslagen.

Oud-scheidsrechter Christoforos Zografos werd deze week pas aangesteld als vicevoorzitter van de Griekse scheidsrechtercommissie, en kreeg het al onmiddellijk hard te verduren. Letterlijk dan, want in Athene werd hij met een knuppel aangevallen op straat. De voormalige scheidsrechter ligt momenteel in het ziekenhuis met verwondingen aan zijn handen en hoofd.

De scheidsrechtercommissie heeft als voornaamste taak de aanstellingen voor de competitieduels te verzorgen. Na het incident kwam de Griekse bond samen en werd beslist dat ze tot nader order geen scheidsrechters meer zal aanstellen. Een direct gevolg hiervan is dat alle competities per direct stilliggen.

Onze landgenoot Maarten Martens, die de kleuren van PAOK Saloniki verdedigt, zal zo voor onbepaalde tijd niet aan spelen toekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties