Reactie Matchwinnaar D'Haene: "Lierse heeft die ervaring niet"

Matchwinnaar D'Haene: "Lierse heeft die ervaring niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kristof D'Haene scoorde net als vorige week tegen Lierse. Met het levensgrote verschil dat zijn doelpunt nu wel punten opleverde. Meervoud zelfs en dat betekent dat Cercle weer alles in eigen handen heeft.

Johan Walckiers in Lier

De goal van D'Haene was er eentje uit het boekje: voorzet vanop rechts, tikje in het centrum. Maar zo ging het niet helemaal. "Ik heb wat geluk gehad, want de bal raakte nog een Lierse-verdediger. Maar het geluk hebben we vandaag zelf afgedwongen", vond de matchwinnaar.

Want inderdaad, Cercle kwam heel anders voor de dag dan vorige week in eigen stadion. "We moesten drie punten pakken of het was over", besefte ook D'Haene. "Ons systeem was helemaal anders en iedereen had andere taken meegekregen. We hebben onmiddellijk druk vooruit gezet. Volgende week moeten we hetzelfde aanpakken."

Ik wou ook wel trappen

Met Martens en Haroun hadden ze een paar jongens van vele oorlogen op het veld. "Dat scheelt toch heel wat ten opzichte van vorige week. Lierse komt die ervaring te kort."

Zelf wou D'Haene ook wel de 0-2 binnentrappen. "Maar Karel (Van Roose) voelde zich goed en had vertrouwen. Ik wilde wel, maar hij was ook aangeduid. Nu goed, dat kan iedereen overkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws