Okaka, het scorende beest: "Daarom staat hij er"

Aernout Van Lindt Diederik Geypen
Aernout Van Lindt en Diederik Geypen
| 11 reacties
Okaka, het scorende beest: "Daarom staat hij er"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wijlen Jean-Luc Dehaene en notoir aanhanger van Club Brugge zei het ooit over een mechanische stier: "Let the beast go!" Wel: eens te meer is de stier van Anderlecht - Stefano Okaka - los. En dat vlak voor de clash met blauw-zwart. "Daarvoor staat hij er", kirde ook menig ploegmaat.

"Stefano staat er voor de goals te maken. Hij werkt hard in moeilijkheden, door die bal bij te houden. Dat deed hij geweldig goed vandaag", was Steven Defour erg tevreden.

En ook Youri Tielemans toonde zich positief over de spits van paars-wit: ""Hij weerlegt iedere match de kritiek die hij in zijn beginweken te verduren kreeg."

Ik was voorbereid, maar zo'n goede speler hou je niet volledig uit de match - Jan Vertonghen

Nog lofbrieven? "Of hij ons verbaasde met zijn sterkte? Ik was wel voorbereid, maar daarom kan je zo'n goede speler nog niet volledig uit de match houden", begreep ook Jan Vertonghen dat hij tegen een beest was uitgekomen.

Okaka zelf bleef er rustig onder: "Ik heb gewoon mijn match proberen te spelen. Dit maakt me wel gelukkig om in zo'n belangrijke match het beslissende doelpunt te kunnen maken."

Het is de dualiteit in de Italiaanse spits: op het veld soms briesend, grommend, intimiderend loeren naar de tegenstander en op het juiste moment de prooi in het nekvel bijten.

En ernaast? Een attractie, een grote loebas - meer het type Baloe de Beer - die bijna verlegen is. Soit, zolang hij doelpunten maakt is hij sowieso van goudwaarde voor paars-wit, maar qua stijl is hij absoluut geen Mitrovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties