Na jaar van aanmodderen groeien bestuur en fans via OHL2020 naar elkaar toe

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Na jaar van aanmodderen groeien bestuur en fans via OHL2020 naar elkaar toe
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags nadat het bestuur van OH Leuven te kennen gaf in dialoog te willen gaan met OHL 2020, deed de supportersbeweging haar visie op de toekomst van de club uit de doeken. Een belangrijke stap in de goede richting klonk het vrijdagavond.

OHL2020 wil de Hel van OHL, die haar hoogtepunt beleefde bij de promotie in 2011, laten terugkeren aan Den Dreef. Hiervoor is niet alleen een supportersparticipatie nodig, maar een interferentie tussen bestuur, fans, spelers, sponsors en investeerders. Met de steun van sympathisanten Bjorn Ruytinx en Wim Raymaekers, die de club al jaar en dag een warm hart toedragen.

Leren van Cercle Brugge en KV Mechelen

Na een seizoen van tevergeefse pogingen tot dialoog wil OHL2020 af van het 'zitten-en-zwijgen-gevoel'. Het orgaan ging haar licht opsteken bij verscheidene eersteklassers. Na een grondige studie wil men toewerken naar een model van inmenging dat in de lijn ligt van dat bij Cercle Brugge en KV Mechelen.

Opstand

Maar waarom dan die opstand tijdens de vergadering tussen bestuur en supporters begin december? "Deze risicovolle strategie was een symbolische actie om naambekendheid te creëren", aldus het OHL2020-collectief. "Na vele vergaderingen waar niets uit voortkwam, willen we aantonen dat er een probleem is. Daarom hebben we eens hard op de deur gebonkt."

Een geslaagde tactiek, want in geen tijd bouwde de beweging een stevige achterban op. Om die nog te vergroten en niet langer als amokmakers afgeschilderd te worden, gaat OHL2020 de Leuvense supportersfederatie in haar voorstel betrekken.

De verse plannen zullen weldra ter inzage bij het OHL-bestuur belanden. Bij OHL2020 leeft de hoop dat er nu eindelijk een constructieve dialoog volgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties