Kritiek op Klopp: Liverpool-coach las Benteke onder het oog van vol stadion de levieten, moest dit écht? (met beelden)

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Kritiek op Klopp: Liverpool-coach las Benteke onder het oog van vol stadion de levieten, moest dit écht? (met beelden)
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool gaf zondag een 0-2-voorsprong op het veld van Southampton alsnog uit handen. Na het laatste fluitsignaal was trainer Jürgen Klopp daar niet over te spreken en ook Christian Benteke moest het ontgelden...

Onze landgenoot begon andermaal op de bank, maar mocht in de tweede helft invallen. Bij een 1-2-tussenstand kreeg Benteke een goede kans om er 1-3 van te maken, maar de spits schoof het leer voorlangs. Klopp geloofde zijn ogen niet - ook al was het niet zo simpel om te scoren - en dat maakte hij na afloop van de match duidelijk aan Benteke.

Klopp nam Benteke meteen na de match even bij zich en maakte onze landgenoot onder het oog van de supporters duidelijk dat hij niet tevreden was over iets, vermoedelijk ging het gesprek over de gemiste kans. Een actie die Klopp de nodige kritiek opleverde in de Britse pers. Net als onze Engelse collega's vragen wij ons af: is dit wel de juiste manier om hier mee om te gaan?

"Geen zin om te bellen"

Jürgen Klopp

Klopp wilde op de persconferentie na de match niet te diep ingaan op het voorval. De Duitser verdedigde zich door te zeggen dat hij zijn spelers wel moest aanspreken, zo onmiddellijk na de wedstrijd. "Ze vertrekken immers naar hun nationale ploeg. Ik heb geen zin om hen deze week te moeten telefoneren, daarom nam ik hen meteen apart", aldus Klopp.

Hieronder de beelden van de gemiste kans en het onderonsje tussen Klopp en Benteke:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties