Weiler geeft uitleg bij een aantal opvallende keuzes: "Hij speelde niet zijn beste matchen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 21 reacties
Weiler geeft uitleg bij een aantal opvallende keuzes: "Hij speelde niet zijn beste matchen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laat het aan René Weiler over om harde keuzes te maken. Bij Anderlecht zien ze het graag, de rechtlijningheid van hun nieuwe coach. Ook tegen Kortrijk hakte hij een aantal moeilijke knopen door alsof het niets was.

Een verdediger die je voor drie miljoen euro ging halen op de bank zetten, 't is normaal gezien geen evidentie. Toch deed Weiler het met Sébastien De Maio. De Fransman speelde nog geen al te beste matchen en Kara Mbodji kreeg de voorkeur. "Dat is nu eenmaal de concurrentie", aldus Weiler. "Niemand is zeker van zijn plaats."

En Weiler deed nog meer. N'Sakala, die al sinds het begin van het seizoen titularis was, zat niet eens in de wedstrijdkern. Al kon Weiler het niet maken om hem te laten staan en Acheampong op de bank te houden. "N'Sakala speelde niet meteen zijn beste matchen", vond Weiler. "Daarom verdiende Acheampong zijn kans als linksachter."

Teodorczyk is de eerste spits van Weiler, dat staat nu al vast.

Over Teodorczyk als spits uitspelen, twijfelde hij dan ook weer niet lang. "Het is belangrijk om zo snel mogelijk automatismen op te bouwen. En Lukasz was fit en speelgerechtigd. Dus kon ik hem makkelijk de kans geven. En hij deed het niet slecht hé?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties