Reactie Vanhaezebrouck moet afkoelen en stuurt Balette: "Hij zei dat hij liever had dat ik het deed"

Johan Walckiers Sander De Graeve
Johan Walckiers en Sander De Graeve vanuit Gent
| 11 reacties
Vanhaezebrouck moet afkoelen en stuurt Balette: "Hij zei dat hij liever had dat ik het deed"
Foto: © photonews

Weet je, meestal kijken we niet zo uit naar een persconferentie na een match. Meestal zitten coaches dan vol clichés, maar Hein Vanhaezebrouck ging wellicht eens voluit door gaan na de wedstrijd tegen Anderlecht. Maar hij beschermde zichzelf.

Vanhaezebrouck mocht na zijn verwijzing naar de tribune niet meer in de neutrale zone komen en gaf dus geen interview voor tv. Maar achteraf verscheen ook Peter Balette op de persconferentie. "Ja, aangezien hij geen interviews mocht geven voor tv heeft hij gezegd dat ik vandaag dan maar alles moest doen. Hoe hij reageerde achteraf? In de kleedkamer was hij al tot rust gekomen. Maar je kan wel zijn ontgoocheling begrijpen."

Balette was dan ook veel gematigder dan Hein was geweest moest hij zich laten gaan. "Het resultaat is wat het is, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat één cruciale fase deze hele wedstrijd bepaald heeft. Of die rode kaart terecht was, daar spreek ik me niet over uit. Maar het is spijtig dat zo'n aangename en spannende wedstrijd zo onthoofd werd", vond Balette.

Ik vond dat Nuytinck zelf de fout maakte

Maar scheidsrechter Eric Lambrecht bleef gespaard. "Ik kan begrijpen dat hij zo'n fout maakt ja. Maar voor ons is dat heel spijtig en ook enerverend. Wat er later allemaal gebeurde is daar dan ook een direct gevolg van. Ja, ook die commotie bij het rustsignaal. Ik vond dat Nuytinck zelf de fout maakte en zei hem dat ook. Dat kan gebeuren hé. Dat Esiti niet reageerde. Wie hem kent, weet dat hij dat niet doet. Hij was te ontgoocheld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties