Bankzitter Anderlecht scoorde meer dan ... hele basiself al deed dit seizoen voor paars-wit: "Kijk naar het verschil"

Bankzitter Anderlecht scoorde meer dan ... hele basiself al deed dit seizoen voor paars-wit: "Kijk naar het verschil"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als we puur naar de statistieken kijken bij Anderlecht, dan is Henry Onyekuru de grote baas van paars-wit. Hein Vanhaezebrouck liet verstaan dat zijn rendement niet meer was wat het geweest is, maar de analisten fronsten de wenkbrauwen.

Marc Degryse merkte het scherp op in Extra Time: “Als je het aantal doelpunten optelt van de basiself van Anderlecht in Jan Breydel, dan kom je aan acht doelpunten. Hanni en Gerkens elk drie, Trebel en Spajic elk eentje."

"Onyekuru heeft er negen op zijn eentje. Ook die cijfers zeggen alles, kijk naar het verschil met Vanaken en Vormer.” En het moet gezegd: qua scorend vermogen zaten er liefst 18 'doelpunten' op de bank of in de tribunes van Jan Breydel, terwijl er erg weinig doeltreffendheid op het veld stond.

“De statistieken zeggen toch alles. Hij is toch sowieso beter dan die ‘Oostenrijker van Marseille’, die Beric”, verwees Jan Mulder dan weer naar de Sloveense spits die moest starten in Jan Breydel.

“Hij loopt niet waar de coach wil dat hij loopt en misschien begrijpt Onyekuru de visie van Hein niet”, pikte Filip Joos in. “Maar de rest begrijpt ze misschien wel, maar kan ze niet uitvoeren. Ik heb dan nog liever iemand die het niet begrijpt, maar toch af en toe scoort en beweging brengt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties