Wat een ontknoping! Eupen stond met anderhalf been in tweede klasse, maar redt zich met 4 (!) goals in knotsgek kwartier

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 101 reacties
Wat een ontknoping! Eupen stond met anderhalf been in tweede klasse, maar redt zich met 4 (!) goals in knotsgek kwartier
Foto: © photonews

Eupen heeft voor een voetbalmirakel gezorgd. De ploeg van Claude Makélélé stond door de 2-0 voorsprong van KV Mechelen tegen Waasland-Beveren met anderhalf been in 1B, maar in een dol kwartier vielen er ineens vier goals voor de mannen van de Oostkantons. 4-0 en zo is Eupen gered!

Zouden ze in Eupen goed geslapen hebben afgelopen nacht? Wij durven denken van niet. Thuis tegen Moeskroen, dat niks meer te winnen of te verliezen had, moest het gaan gebeuren. Daarnaast was het met anderhalf oog kijken naar wat er zich allemaal in Mechelen versus Waasland-Beveren afspeelde. Nog dit: Eupen deed het uiteindelijk alweer zonder topschutter Mbaye Leye. Snapt u dat? Erg bizar toch! 



De openingsfase was voorzichtig, maar met een iets snediger en gevaarlijker Moeskroen dat vooral dreigde via de Mexicaanse draaischijf Omar Govea. Op de eerste schuchtere (thuis)doelpoging van Koné - een verdienstelijke kopbal - moesten we toch 20 minuten wachten. Op het halfuur opluchting op de banken van de Kehrweg toen Godeau, moederziel alleen, over het doel van Van Crombrugge kopte.

 

Druk neemt toe

Het antwoord van 'De Panda's volgde via aanjager Luis Garcia met een gevaarlijke vrije trap én een dikke kans voor alweer Mamadou Koné. De Ivoriaanse aanvaller knalde van dichtbij over. Dat had de 1-0 moeten zijn. Het was het begin van een slotoffensief van de thuisploeg, die alsmaar harder aandrong. De Fransman Raspentino dwong Olivier Werner tot een knappe save. Het rustsignaal was welkom voor Moeskroen. 


Hattrick van Japanse pocketspits

Na de rust al snel een dramatisch scenario voor Eupen, dat zelf ontsnapte aan de 0-1 van Rotariu én intussen het nieuws vanuit Mechelen kreeg dat het daar 2-0 stond. Met anderhalf been in tweede, maar het moet gezegd: de zwart-witte krijgers bleven gaan en wat dan in ruim een kwartier gebeurde, is te gek voor woorden: de Japanse invaller Yuta Toyokawa gaf de aanzet met de bevrijdende 1-0. Het geloof was terug!


Van hel naar hemel
 

Nog geen drie minuten later stond het via ancien Luis Garcia dan ook al 2-0 en die gekke Aziaat Toyokawa deed er in de laatste tien minuten zowaar nog twee bij: 3-0 én 4-0! De verdediging van Moeskroen? Die zag er écht niet al te best uit. Vooral Christophe Diedhiou verdedigde als een duiveltje. 

In ieder geval een onvoorstelbaar scenario en de fans geloofden hun ogen niet. Van de hel naar de hemel en in Mechelen vice versa. Dit zag niemand nog aankomen, maar Eupen is dus wel degelijk gered en dat na een voetbalnamiddag die we niet snel zullen vergeten. Bekijk hieronder alvast de leuke feestbeelden! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties