KBVB overweegt sanctie voor 'Dood aan FCB'-spandoek tijdens Antwerp-Club Brugge, veel hangt af van scheidsrechter Lardot

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 72 reacties
KBVB overweegt sanctie voor 'Dood aan FCB'-spandoek tijdens Antwerp-Club Brugge, veel hangt af van scheidsrechter Lardot

De geweldige sfeer op de Bosuil werd tijdens Antwerp-Club Brugge toch weer verziekt door het beruchte 'Dood aan FCB'-spandoek, dat tijdens het eerbetoon aan de overleden Sterchele opnieuw ontrold werd. De KBVB heeft intussen ook gereageerd op het incident.

Stefaan Van Loock, persverantwoordelijke van de KBVB, kon aan Sport/Voetbalmagazine nog niet bevestigen of er een sanctie komt. "Daarvoor moeten we eventuele voorstellen van het bondsparket afwachten, dat zich beroept op het scheidsrechtersrapport. Het hangt er dus vanaf of scheidsrechter Lardot er melding van maakt in zijn rapport van de wedstrijd", wist hij te zeggen. 

Juridische gevolgen zijn dus zeker niet uitgesloten. "Het bondsparket kan later nog altijd beslissen om zelf actie te ondernemen, maar er wordt sowieso op het scheidsrechtersrapport gewacht." Antwerp FC gaf ook al aan een intern onderzoek te voeren om de daders te vinden en te bestraffen.

Sancties kunnen er komen om meerdere redenen: de boodschap 'Dood aan FCB' is op zich al gevoelig, de context van de 23ste minuut speelt ook zeker een rol, de publieke opinie is enorm negatief en bovendien leverde het controversiële spandoek vorig seizoen ook al eens een politieonderzoek op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties