Reactie Michel Preud'homme ziet zijn langetermijnplan ontwikkelen: "Dit is het voetbal dat ik wil brengen met Standard"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Sclessin
| 4 reacties
Michel Preud'homme ziet zijn langetermijnplan ontwikkelen: "Dit is het voetbal dat ik wil brengen met Standard"

Uitgerekend Michel Preud'homme is de man die Club Brugge zijn eerste competitienederlaag heeft toegediend. Negentig minuten lang konden de Rouches de landskampioen overklassen.

"Dit is een referentiematch in alle opzichten, dit is het voetbal dat ik wou brengen met Standard", legde Michel Preud'homme achteraf uit. "We zagen het al op sommige momenten, maar nu deden ze het negentig minuten. Dat moeten we voortaan elke keer kunnen opbrengen."

Na dat straffe wedstrijdverloop moesten we ons toch de vraag stellen: kon Standard Club zo overmeesteren omdat MPH zijn ex-ploeg na vier jaar zo goed kent? Neen, zo blijkt, want zijn tactische plan was maar een klein deel van het succes.

Relatie tussen Preud'homme en zijn spelers

"Bij de sleutelfases zag ik mijn spelers dingen doen waarop we ons niet specifiek voorbereid hadden. We hielden slechts één tactische training, één presentatie, de gebruikelijke infoschema's... Maar ik zag dingen terugkomen die we vroeger, voor andere wedstrijden, ingeoefend hadden", sprak Preud'homme. "Dat is héél positief. Daarom blijf ik benadrukken dat spelers en trainer elkaar perfect moeten kennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties