Analyse Hoe Club Brugge voor het eerst echt afgetroefd werd op Sclessin (maar zich tegelijkertijd geen zorgen hoeft te maken)

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Sclessin
| 5 reacties
Hoe Club Brugge voor het eerst echt afgetroefd werd op Sclessin (maar zich tegelijkertijd geen zorgen hoeft te maken)

Daar gaat de ongeslagen status van Club Brugge. Ja, twee matchen in de Champions League en de bekeruitschakeling, maar dat was 'hors catégorie' en de B-ploeg. Op Sclessin was het de eerste keer van het seizoen dat Club het spel daadwerkelijk op alle vlakken moest ondergaan.

Beste Standard

De voornaamste reden: Club was zeker niet barslecht à la Gent later op de avond - wel hooguit matig - maar Standard bereikte duidelijk een nieuwe top. De korte vlagen van puur topvoetbal die de Rouches hier en daar al lieten zien duurden nu negentig minuten. Onder impuls van een ongeziene sfeer in het kolkende Sclessin overdonderden de Rouches blauw-zwart op het vlak van enthousiasme, kracht en kwaliteit.

Sleutelspelers lamgelegd

Michel Preud'homme leidde af van zijn wedstrijdplan door te benadrukken hoe belangrijk de band tussen de spelers is voor de automatismen, maar hij mocht zich gerust ook op de borst kloppen. Draaischijf Vanaken was compleet geneutraliseerd op het middenveld, de flanken werden afgesloten voor Danjuma en Mata, en de power van zelfs de beestige Wesley woog niet op tegen het nóg sterkere centrale duo.

Zware periode

De interlandbreak komt op een gelegen moment, want Club heeft net een moeilijke paar weken achter de rug. Door de verweven competities lagen de matchen amper drie à vier dagen uit elkaar en het waren niet zomaar matchen. Twee keer zuur verloren in de Champions League, uitgeschakeld in de beker, de Slag om Vlaanderen en de Brugse derby ertussendoor...  Dat vergt nu eenmaal veel energie. 

Geen zorgen

6 op 18 over alle competities en vooral een eerste keer gekraakt: moet Club zich nu zorgen maken over de toekomst? Simpel: neen. Samen met Genk blijft het dé ploeg van België. Voor een analyse to the point zaten we achteraf bij Vanaken aan het juiste adres. "Een heel seizoen alleen maar winnen is onmogelijk. Dit kan eens gebeuren en meer is het ook niet. Tenslotte pakken we 25 op 30, dus er is niets aan de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties