Kompany een maand out, maar Sandler traint wel mee. Wat zijn de andere opties in de verdediging van Anderlecht?

Nils Wens
| 18 reacties
Kompany een maand out, maar Sandler traint wel mee. Wat zijn de andere opties in de verdediging van Anderlecht?
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een probleem. Vincent Kompany is geblesseerd uitgevallen en Sandler is ook niet helemaal fit. Ze zullen dus beroep moeten doen op andere centrale verdedigers, maar wat zijn de opties?

Dewaele

Sieben Dewaele is van nature een defensieve middenvelder, maar hij kan ook in de verdediging uit de voeten. De eerste match dit seizoen zat hij nog op de bank, maar de andere wedstrijden stond hij altijd in de basis. Drie van de vier matchen speelde hij op de backpositie. Daar zou nu dus verandering in kunnen komen.  

Sardella

Killian Sardella wordt ook genoemd als een mogelijke vervanger van Kompany. De 17-jarige verdediger speelde al drie wedstrijden in de Jupiler Pro League, maar hij speelde deze matchen als rechtsback. Toch speelt hij het liefste als centrale verdediger. Eventueel mag de jonge speler zich nu dus bewijzen op zijn favoriete positie.

Kana

Met Kana is er nog een jeugdproduct voor deze positie. De kans dat hij zou spelen is toch kleiner, omdat hij nog maar twee keer is ingevallen dit seizoen. De andere twee hebben dus al iets meer ervaring. Kana speelt ook het liefste als defensieve middenvelder.

Milic

En dan is er nog Milic. De centrale verdediger zit bij de B-kern, maar hij zou zich door het gebrek aan defensieve spelers misschien terug kunnen opwerken in de rangorde. De centrale verdediger is dit seizoen nog niet in actie gekomen. 

Iemand anders?

Anderlecht zou natuurlijk ook nog iemand extra kunnen halen als versterking, maar ze lijken toch te willen inzetten op hun eigen jeugd. Wie zou volgens u een kans moeten krijgen als centrale verdediger? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties