🎥 Geniale hakbal van Dennis vat het nut en de frustratie omtrent de VAR perfect samen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
🎥 Geniale hakbal van Dennis vat het nut en de frustratie omtrent de VAR perfect samen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor een geniale hakbal moesten we het voorbije weekend niet in Barcelona maar in Camp Breydel zijn. Emmanuel Dennis scoorde op dezelfde wijze als Luis Suarez, maar het doelpunt had evengoed een voetnoot in de wedstrijd kunnen zijn.

Het gejuich van Dennis na zijn geniale ingeving maakte al snel plaats voor ongeloof en boosheid toen hij zijn ogen van de bal tegen de touwen naar de vierende supporters wendde. Want onder het blauw-zwarte euforie zag hij de vlag van de lijnrechter: buitenspel. De Nigeriaan kon het maar moeilijk geloven en het vieren was snel voorbij.

Ondergetekende volgde de match vanuit de wagen op Radio 1 en wachtte vol ongeduld de beslissing van de VAR af. Verslaggever Bert Sterckx kon ook geen uitsluitsel brengen over de fase en zijn conclusie was duidelijk: "Als je zo lang moet twijfelen is het gewoon een goal. Zeker als het doelpunt van fantastische makelij is!"

Tussen het doelpunt van de aanvaller en de arm van scheidsrechter Verboomen die naar de middenstip wees waren we alweer twee afritten op de Antwerpse ring verder. We hebben het al vaak gehoord: "Het lange wachten op de VAR maakt de magie van het voetbal kapot!" Bij dit doelpunt was dat absoluut het geval. Minuten gingen voorbij en in het hoofd van Dennis zal het nog wel wat langer hebben geduurd.

Maar of het verdict van de VAR nu een seconde, een minuut of een uur op zich had laten wachten, het doelpunt telde wel. En dat zou in het tijdperk voor de videoref niet het geval zijn geweest, want de fase werd afgevlagd voor buitenspel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties