Statistieken De Bruyne om van te duizelen, lofzang volgt: "Behoort tot rijtje beste Premier League-middenvelders ooit"

Statistieken De Bruyne om van te duizelen, lofzang volgt: "Behoort tot rijtje beste Premier League-middenvelders ooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bruyne zit steviger op zijn troon in Manchester dan ooit tevoren. Statistieken om van te duizelen kon 'King Kev' voorleggen in de Manchester derby. Met twee doelpunten en een assist hielp de Rode Duivel City aan een ruime derbyzege.

Naast zijn aandeel in de doelpunten deed De Bruyne nog zo veel meer. De man die de aanvoerdersband droeg bij City, leverde een ware masterclass. Accuraatheid in zijn passing: 93%. Accuraatheid bij lange passes: 100%. Dat is een rapport waar je wel mee thuis kan komen. Op verschillende gebieden deed hij zelfs in zijn eentje beter dan heel Manchester United.

"Geweldige speler, fantastische statistieken", merkte Roy Keane ook op bij Sky Sports. "Hij lijkt een topprof te zijn. Doelpunten, assists: hij maakt het constant waar. Tegen het einde van zijn carrière behoort hij tot het rijtje van de allerbeste Premier League-middenvelders ooit."

Ook andere analisten als Jamie Redknapp en Micah Richards gingen mee in de lofzang over De Bruyne. "Wat De Bruyne met een bal kan, is onwaarschijnlijk. In zekere zin is hij de perfecte voetballer", hield Redknapp zich niet in. Voormalig City-speler Richards bevestigde: "Je verwacht zo veel van hem en als hij dan zo speelt, is hij gewoon de beste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties