Gilles Dewaele tegen ex-ploeg: "Sta op vier gele kaarten en me vorige week wat ingehouden"

Gilles Dewaele tegen ex-ploeg: "Sta op vier gele kaarten en me vorige week wat ingehouden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gilles Dewaele en Luka Elsner spelen zondagmiddag met Standard tegen hun ex-ploeg KV Kortrijk.

Publiekslieveling was Gilles Dewaele bij KV Kortrijk. Toen hij naar Standard trok kwam het nieuws heel hard binnen bij de fans van de Kerels. Enkele weken geleden viel Dewaele uit met een liesblessure, maar ondertussen lijkt hij weer helemaal fit om het duel met zijn ex-ploeg aan te gaan.

En dat het op het scherpst van de snee zal zijn, mag duidelijk zijn. “Ik sta op vier gele kaarten en heb me afgelopen weekend - tegen Seraing - met opzet wat ingehouden om deze partij te kunnen spelen”, zegt Dewaele aan HLN.

Standard is niet de topper van weleer geworden dit seizoen, maar met de nieuwe eigenaar zou dat moeten veranderen. “Ik heb nog een contract tot 2025 en hoop met dit team nog veel successen te boeken. Er zit genoeg kwaliteit in deze selectie.”

Dewaele verwacht niet uitgefloten te worden. “Ik hoop dat ik een warm welkom krijg. Ik had een goede band met de supporters en ik denk ook dat Kortrijk een faire prijs heeft gekregen voor mij. Het was een win-winsituatie voor iedereen. Ik heb nooit echt afscheid kunnen nemen, omdat het heel erg snel ging, maar ik ben blij dat ik nu al kan terugkeren. Ik ben Kortrijk dankbaar voor alles.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties