Dit zijn de echte prijzen die Beerschot betaalde voor Suzuki, Eleke, Shankland... (veel minder dan gedacht)

Dit zijn de echte prijzen die Beerschot betaalde voor Suzuki, Eleke, Shankland... (veel minder dan gedacht)

Beerschot heeft al een groot aantal spelers zien vertrekken nadat ze gedegradeerd zijn. Er wordt momenteel gegoocheld met miljoenen die betaald zouden zijn voor onder andere Musashi Suzuki en Blessing Eleke. Maar de echte transfersommen lagen een pak lager.

Zo is er bijvoorbeeld de reeds vertrokken Suzuki. Er wordt gewag gemaakt dat Beerschot twee jaar geleden anderhalf miljoen euro voor hem betaalde, maar de werkelijke transferprijs lag op 450.000 euro. Toenertijd nog steeds de recordaankoop van de club. 

Ook over Blessing Eleke valt te lezen dat hij anderhalf miljoen gekost heeft, maar hij zou slechts 300.000 euro gekost hebben. Lawrence Shankland hetzelfde verhaal: hij kostte de club 475.000 euro in plaats van meer dan 1 miljoen. 

Met het tweede kleinste transferbudget in 1A zou het ook al straf geweest zijn dat Beerschot die prijzen kon betalen, ondanks de financiële inspanning van de prins en Francis Vrancken. Musushi vertrok intussen en Eleke staat op het punt van te vertrekken. Bij de club willen ze dan ook benadrukken dat ze niet ineens 3 miljoen over de balk gegooid hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties