KAA Gent maakt er een echt doelpuntenfestijn van

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent stond al zo goed als in de volgende ronde van de Conference League. Dit dankzij een 5-1 winst tegen Zilina. De terugwedstrijd moest natuurlijk nog wel gespeeld worden.

KAA Gent had de luxe om na de heenwedstrijd wat spelers te laten rusten. Zo gunde Vanhaezebrouck Orban, Cuypers, Samoise, Torunarigha en Kums alvast wat rust door hen op de bank te laten plaatsnemen.

Eerste helft

KAA Gent nam direct het initiatief en dit vooral met een ontketende Tarik Tissoudali. Na een halfuur stond dan ook de verdiende voorsprong op het bord dankzij Hjulsager. Dit was direct ook de ruststand.

Tweede helft

Daarin kregen de fans wat meer doelpunten te zien. Hugo Cuypers stond twee minuten op het veld en hij opende zijn Europese rekening al. Zilina kon tegen prikken via Kapralik. Die kleine hoop stond echter, maar vier minuten op het scorebord. Want nu is Cuypers de aangever voor het doelpunt van Tissoudali.

Dan was het moment aangebroken voor Pieter Gerkens. De middenvelder die overkwam van Antwerp zette in de 72ste minuut de 1-4 op het bord. Vijf minuten later was Zilina daar weer via Bari, maar dit was hoogstens een doekje voor het bloeden.

Uiteindelijk was het wederom Cuypers die de puntjes op de i zette. De aanvaller was degene die de 2-5 eindstand vastlegde.