Marc Coucke duidelijk én eerlijk over zijn voorzitterschap: "Veel slechte beslissingen genomen, deze twee hele goede"

Marc Coucke duidelijk én eerlijk over zijn voorzitterschap: "Veel slechte beslissingen genomen, deze twee hele goede"

RSC Anderlecht is met een nederlaag aan het nieuwe seizoen begonnen. En dus staat er al meteen wat druk op de match tegen Antwerp. Marc Coucke heeft een interview gegeven.

Echt lekker loopt het de voorbije jaren niet bij RSC Anderlecht, maar Marc Coucke blijft er volop in geloven tot op heden. Een verkoop is dan ook niet aan de orde.

Over zijn eigen periode als voorzitter is hij duidelijk én eerlijk. Hij geeft toe dat hij vele verkeerde beslissingen heeft genomen, maar ook een paar goede.

"Ik vind van mezelf dat ik in mijn periode als voorzitter twee echt goeie beslissingen heb genomen – naast een heleboel slechte", aldus Coucke tegen Het Laatste Nieuws.

Kompany

"Mijn allereerste was elf jeugdspelers een contract geven. En één van mijn laatste was het binnenhalen van Vincent Kompany – wat heel goed paste bij de club." De sterke man van Anderlecht geeft toe dat het allemaal niet heeft gegeven wat verwacht werd.

Zonder de vele jeugdspelers die doorbraken was Anderlecht mogelijk wel nog verder van huis geweest. Kompany wordt nog steeds gevolgd door Coucke, en al zijn successen bij Burnley worden dus ook bekeken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties