Challenger Pro League: Zulte Waregem overklast andere degradant, Jong Genk boekt 1e puntenverlies

Joachim Vandecauter
| 1 reacties
Challenger Pro League: Zulte Waregem overklast andere degradant, Jong Genk boekt 1e puntenverlies
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft op bezoek bij Seraing gewonnen. Het versloeg hen met 0-5. Ook Club NXT won. Het smeerde Jong Genk zijn 1e puntenverlies van het seizoen aan.

Met Seraing en Zulte Waregem stonden 2 clubs tegenover elkaar die vorig seizoen nog uit de Jupiler Pro League waren gezakt. In de 1e helft had Essevee het overwicht en de grootste kansen, maar de bezoekers kwamen niet tot scoren. Onder meer Vossen en Vormer hadden goede mogelijkheden. 

Na de pauze ging Zulte Waregem op zijn elan verder. Het kreeg al snel een penalty. Vossen deed de netten trillen en nadien bleef Essevee drukken. Het kreeg kans op kans, maar scoren bleef moeilijk. Uiteindelijk werd het geholpen na een zware fout van Tshibuabua. Hij kreeg rood en zo moest Seraing nog een kwartier met 10 man verder. 

Vervolgens trok Essevee de zege naar zich toe. Vormer verdubbelde de voorsprong. Nadien kwam er nog een hattrick van Gano. Zo ging Essevee met een 0-5-zege naar huis. 

Club NXT ging op bezoek bij leider Jong Genk. Al in de 1e helft nam het afstand na treffers van De Smet en Vermant. Na de rust maakte Granados zijn debuut voor Club NXT en hij vierde dat meteen met een doelpunt. Zo won het met 0-3 en smeerde het Jong Genk zijn 1e puntenverlies van het seizoen aan. 

Zulte Waregem en Club NXT komen na hun ruime zeges naar een gedeelde 1e plaats. Jong Genk zakt naar de 4e plaats. De top 4 heeft 6 punten. Seraing staat 5e met 4 punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties