'STVV moet vertrek van doelman Schmidt vrezen', KV Oostende kondigt speler van Barcelona officieel aan

'STVV moet vertrek van doelman Schmidt vrezen', KV Oostende kondigt speler van Barcelona officieel aan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transferperiode gaat de laatste rechte lijn en heel wat spelers gaan nog veranderen van club. STVV lijkt zijn doelman te verliezen, KV Oostende haalde zijn broodnodige versterking.

STVV ontvangt zondag om 16u Cercle Brugge, maar de kans dat Daniel Schmidt onder de lat staat bij de thuisploeg, is klein. Volgens Het Belang van Limburg staat de Japanner namelijk op vertrekken en zouden er geen risico's genomen geworden met het oog op blessures. 

Schmidt zou naar het Franse FC Metz vertrekken, al is de deal nog niet helemaal rond. Schmidt zit namelijk in zijn laatste contractjaar en STVV moet hem dan ook nu verkopen als ze nog willen cashen. Met de Japanner Zion Suzuki (21), die rugnummer 1 kreeg, haalde STVV al een vervanger binnen. 

KV Oostende shopt bij Barcelona

KV Oostende had na een 0 op 6 dringend versterking nodig en heeft die ook gevonden bij Barcelona. De 20-jarige linksbuiten Juanda Fuentes komt over van Barça Atlètic, ook wel gekend als Barça B. Fuentes tekent tot de zomer van 2026 met nog een optie. 

"Fuentes is een typisch product van Barcelona: snel, vinnig, goede voetjes. Hij speelt liefst vanop de linkerflank maar kan ook achter de spitsen uit de voeten. Zijn eerste buitenlandse ervaring zal natuurlijk een aanpassing vergen maar met zijn voetballende kwaliteiten moet hij ons toch meteen een aanvallend surplus kunnen geven", zegt sportief manager Nils Vanneste. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties