Gilles De Bilde komt met scherpe politieke uitspraak in De Afspraak, sociale media gaan helemaal los

Gilles De Bilde komt met scherpe politieke uitspraak in De Afspraak, sociale media gaan helemaal los
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terreur in Brussel maandagavond waarbij twee Zweedse supporters werden doodgeschoten heeft er de hele week op ingehakt. Gilles De Bilde nam daarbij een aantal verrassende standpunten in.

Gilles De Bilde was op maandagavond in het stadion voor VTM, later op de week dook hij op in de studio's van de VRT. Daar was hij te gast in De Afspraak om er te praten over de beleving in en rond het stadion.

De analist en ex-voetballer liet het echter ook niet liggen om met een aantal ferme overtuigingen te komen. Daarbij ging hij in de clinch met onder meer minister Annelies Verlinden.

"In feite is er sinds 2016 weinig veranderd", klonk het onder meer. De Bilde becijferde ook nog dat als er ongeveer 200.000 illegalen in ons land verblijven en er 1% daarvan mogelijk kan radicaliseren, we een groot probleem hebben.

Sommigen geven hem gelijk in zijn politieke uitspraak over de problemen waar ons land nu al enkele jaren aan het kampen is. Vele anderen vinden het dan weer erg bizar dat De Bilde in een programma als De Afspraak dergelijke dingen kan en mag orakelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties