Franky Van Der Elst doet boekje open over het conflict tussen Deila en Verhaeghe

Franky Van Der Elst doet boekje open over het conflict tussen Deila en Verhaeghe
Foto: © photonews

Club Brugge lijkt als herboren sinds Nicky Hayen trainer is. Het is alleszins een groot contrast met wat er onder Ronny Deila gebeurde.

Volgens Franky Van Der Elst is het tactisch allemaal veel beter onder Nicky Hayen. Zelfs met een resem afwezigen werd er eigenlijk gemakkelijk gewonnen van PAOK Thessaloniki.

Voorzitter Bart Verhaeghe verweet Ronny Deila dat er geen intensiteit meer in de ploeg zat, dat er te veel aandacht besteed werd aan de sfeer en dat er te weinig doelgericht gewerkt werd.

Voor Verhaeghe zou Nicky Hayen wel eens de trainer kunnen worden die Club Brugge volgend seizoen onder zijn vleugels neemt. “Hij liet het open. Dat snap ik ook. Na vijf goeie wedstrijden zo’n beslissing maken, da’s wel heel snel”, zegt Van Der Elst in Het Nieuwsblad.

Veel tijd verloren onder Deila

“Deze trainer kan wél met onze sterkte werken”, zei Verhaeghe. Volgens Van Der Elst was er wellicht een conflict tussen Deila en de voorzitter van blauwzwart.

“Club Brugge is ook goed gestructureerd. Maar misschien vond Deila het allemaal te veel bemoeienissen. Dat Verhaeghe zelf over Deila begon, toont aan dat het diep zit. Maar ik vind niet dat het nu veel zin heeft om nog te gaan natrappen.”

Het grote gelijk van Verhaeghe kun je het misschien wel noemen. “Maar dan denk ik: ze hadden ook eerder kunnen ingrijpen. Nu kan je misschien zeggen dat ze te veel tijd verloren hebben onder Deila.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties