Maarten Martens leidt AZ naar vlotte zege

Ward Callens
| 1 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Chamions League mag dan al lang niet meer haalbaar zijn voor AZ, de Alkmaarders doen wel nog volop mee voor een Europa Leagueticket. Zaterdag wonnen Advocaats mannen vlot van Heerenveen. Het werd 4-1.

Henk Timmer stond bij de bezoekers voor het eerst onder de lat. De 38-jarige doelman vervangt de geblesseerden Brian Vandenbussche en Kenny Steppe. Bij de thuisploeg was Maarten Martens de enige Belg in de basis.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in Alkmaar. Filip Djuricic plaatste het leer met buitenkant rechts langs AZ-doelman Sergio Romero. Nog geen twee minuten later stond het alweer gelijk. Jeremain Lens speelde de vrijstaande Martens aan, die niet faalde in de afwerking.

Na die gelijkmaker gingen de mannen van Dick Advocaat door op hun elan. Mounir El Hamdaoui maakte even later zijn dertiende doelpunt van het seizoen en na rust dikten Lens en Brett Holman de score aan. AZ boekte zo een vlotte zege en is ondertussen zes duels ongeslagen.