Maradona heeft WK-selectie al in het hoofd

Maradona heeft WK-selectie al in het hoofd
Foto: © SC

Bondscoach van Argentinië, Diego Maradona, lijkt zijn selectie voor het WK al in het hoofd te hebben. De elf die vorige maand tegen Duitsland aan de match begonnen, zouden ook de elf zijn die op het WK zullen spelen.

Maradona gaat dus zonder specifieke vleugelverdedigers spelen, want met Nicolás Otamendi, Martin Demichelis, Walter Samuel en Gabriel Heinze stonden er vier centrumverdedigers aan de aftrap tegen Duitsland. "Ik heb diverse vleugelverdedigers uitgeprobeerd, maar uiteindelijk ben ik over deze vier heren zeer tevreden. Het is een beetje raar dat het vier centrumverdedigers zijn. Zij geven me echter het meeste vertrouwen. Duitsland wist vorige maand vrijwel geen enkel gevaar te stichten."

Op de flanken lijken Jonas Gutierrez en Ángel Di Maria van speeltijd verzekerd te zijn. "Gutierrez is mijns inziens een hele belangrijke speler, ook al speelt hij dit seizoen niet op het hoogste niveau. Maar zelfs al was hij met Newcastle United naar de League One gedegradeerd, dan nog reken ik op hem. Ik heb op dit moment twintig spelers in mijn hoofd zitten die zeker zijn van deelname aan het WK. Mascherano, Juan Sebastián Verón, Carlos Tévez, Lionel Messi, Sergio Agüero... dat zijn spelers die in ieder geval in juni geen vakantie hoeven te boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws