Feyenoord houdt FC Twente op kop

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Feyenoord houdt FC Twente op kop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook op de voorlaatste speeldag in de eredivisie hebben FC Twente en Ajax hun duel gewonnen. De Tukkers blijven zo met nog één duel te gaan één puntje voor de Amsterdammers.

De supporters van Feyenoord waren duidelijk voor aanvang van het duel in Enschede. Ze zongen anti-Ajaxliederen voor de wedstrijd, ze eisten zelfs een nederlaag van hun team tegen Twente. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en dat resulteerde voor de rust in een assist van Bryan Ruiz waaruit Blaise N'Kufo (foto) Twente op voorsprong kon zetten.

Ook na de pauze bleef Twente de gevaarlijkste ploeg en het was de Slovaak Stoch die de partij helemaal besliste. Ondertussen won Ajax eveneens, met maar liefst 4-0 van Heracles. De bezoekers deden in de beginfase echter goed mee en kregen zelfs een uitstekende kans op de 0-1, maar Douglas miste. Tweemaal De Jong en tweemaal Pantelic scoorden voor Ajax.

Onderin zijn Willem II en het Sparta van Aad de Mos veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Willem II verloor met 0-3 van AZ, waar Dick Advocaat ontspannen op de bank zat. Sparta ging in eigen huis met 0-3 ten onder tegen FC Utrecht. ADO Den Haag en VVV stelden zich zeker van lijfsbehoud door zeges tegen RKC (4-0) en NEC (2-0).

Vitesse verloor in de Gelredome met zware 2-5 cijfers van Roda JC. Junker scoorde tweemaal en zit nu al aan 20 treffers voor Roda. PSV klopte Groningen met 3-1. Heerenveen en NAC deelden de punten: 0-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties