Duitsland wint oefenduel van Malta

Kristof Blomme
| 1 reacties
Duitsland wint oefenduel van Malta
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland, tegenstander van de Rode Duivels in de komende EK-kwalificatiecampagne, heeft een oefenpartij gewonnen van Malta. Cacau scoorde twee keer.

Zaterdag staat de Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Werder Bremen op het programma en dus moesten beide clubs geen internationals afstaan. De Mannschaft kwam dus met een veredelde B-ploeg aan de aftrap, want ook Ballack, die de finale van de FA Cup betwist met Chelsea, was afwezig.

Duitsland kreeg voor de pauze een aantal goede mogelijkheden, maar de oogst was mager. Cacau was de enige die de Maltese doelman kon kloppen. Hij kopte een voorzet van Aogo binnen. Meteen het eerste interlanddoelpunt voor de aanvaller van Stuttgart.

Op het uur kwam debutant Grosskreutz, van Dortmund, op het veld voor Toni Kroos en hij was meteen beslissend. Eerst bracht hij Podolski in stelling, die Cacau voor doel vond. Even later stuurde hij de aanvaller van Keulen opnieuw diep, waarop Scicluna  zijn eigen doelman klopte. Kiessling kreeg nog enkele grote mogelijkheden, maar hij wrong ze één na één de nek om, waardoor Duitsland op 3-0 bleef steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties