Soetaers over beker: "Verschil tussen eerste en tweede klasse is groot"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Soetaers over beker: "Verschil tussen eerste en tweede klasse is groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eersteklassers mogen allemaal een ronde verder in de beker, op uitzondering van Bergen. Een bijna perfect rapport dus voor de clubs uit de Jupiler Pro League: is dat toeval of gaapt er gewoon een kloof tussen eerste en tweede nationale?

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com ging ten rade bij analist Tom Soetaers en ook hij ziet dat er toch een enorme kloof gaapt tussen eerste en tweede klasse. “Het is zeker geen toeval dat bijna alle eersteklassers verder bekeren. Het gat tussen eerste en tweede is volgens mij nog steeds aan het groeien.”

“Je ziet dat bijvoorbeeld ook aan de teams die promoveren. KV Oostende heeft het toch heel moeilijk dit seizoen. Maar het is ook logisch, want in eerste klasse gaat het er allemaal professioneler aan toe, terwijl er in tweede nationale toch nog veel semi-profclubs zijn.”

Eupen is in tweede klasse één van de favorieten voor de titel, maar de club ging woensdagavond met de billen bloot tegen Anderlecht. “Het hangt natuurlijk ook af van de ingesteldheid waarmee de clubs aan het bekerverhaal beginnen, hé.”

"Als je de basiself van Anderlecht vergelijkt met die van Eupen, dan is het kwaliteitsverschil gewoon heel erg groot"

“Anderlecht speelde na de nederlaag tegen Club Brugge met een sterk elftal. Maar hadden ze afgelopen weekend gewonnen van blauw-zwart, dan hadden ze misschien ook met heel wat andere jongens gespeeld. Maar als je dan de basiself van Anderlecht vergelijkt met die van Eupen, dan is het kwaliteitsverschil gewoon heel erg groot.”

Is de beker dan niet eens toe aan een soort van opwaardering? “Ja, dat denk ik wel. Nu zijn er eigenlijk geen topaffiches tot en met de kwartfinales. Het bekerverhaal moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor de kleine clubs.”

“Voor mijn part zouden ze alle teams tot en met vierde klasse in één pot mogen steken en dan loten. Dan kunnen ook die kleine teams misschien weer wat verder geraken en naar mijn mening krijg je uiteindelijk toch altijd topaffiches.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws