"Kortrijk is onbekwaam om dergelijke wedstrijd te organiseren"

Joris De Wolf
| 89 reacties
"Kortrijk is onbekwaam om dergelijke wedstrijd te organiseren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de verloren wedstrijd van Club Brugge tegen KV Kortrijk hebben enkele Brugge-supporters hun woede geuit op de Kortrijkse infrastructuur. Bij KV Kortrijk spreken ze van 10.000 euro schade. "Dat is absoluut niet waar, manager Patrick Turcq zou beter zijn reglementen nalezen."

Bij Club Brugge zijn ze niet te spreken over het feit dat hun supporters opnieuw in een slecht daglicht worden gesteld. “Het klopt dat er een aantal stoeltjes werden vernield, maar in de toiletten en in de kantine is er niets gebeurd”, zegt woordvoerder van de supportersfederatie Luc De Ridder in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De vandalen moeten er van tussen, die maken de sport kapot.”

“Toen onze stewards voor de wedstrijd een inspectie deden in het bezoekersvak, troffen ze al zeventien beschadigde stoeltjes aan. Na de wedstrijd waren er 29 extra beschadigd. Die zitjes zullen dan ook vergoed worden door Club Brugge. Ik schat dat zo’n zitje 25 euro kost, dat komt dus neer op een totaal van 725 euro en dus absoluut geen 10.000 euro wat KV Kortrijk beweert.”

“Achteraf onze 12de man zwart maken kan niet door de beugel”

“Is het soms onze fout dat Kortrijk zo veel mogelijk geld wil verdienen en dus ook een gans pak Club-supporters toelaat in supportersvakken voor de thuisploeg? Dat is om problemen vragen. Ieder jaar opnieuw gebeurt hier hetzelfde. Door dit voorval tonen ze nogmaals dat ze vakonbekwaam zijn om een dergelijke wedstrijd te organiseren in eerste klasse. Om dan achteraf onze 12de man zwart te maken, kan absoluut niet door de beugel.”

“Bij een wedstrijd op verplaatsing zijn wij als supportersorganisatie enkel verantwoordelijk voor wat er in het bezoekersvak gebeurt. Alles daarnaast valt buiten onze verantwoordelijkheid.”

“Alles naast het bezoekersvak valt buiten onze verantwoordelijkheid”

“Indien onze supporters schade hebben berokkend in tribunes die bestemd waren voor thuissupporters, dan is dat het probleem van Kortrijk. Ze moeten die supporters daar maar niet binnen laten. Manager Patrick Turcq zou beter eerst zijn reglementen nalezen vooraleer hij zulke uitspraken doet.”

Ook de supportersfederatie heeft nog geen zicht op de daders. “Dat is werk voor de ordediensten. Wij focussen ons wel op de persoon die het veld is opgelopen. Zoiets kunnen wij gewoon niet tolereren. Als je naar een wedstrijd komt, moet je voor het voetbal en de sfeer komen. Maar zeker niet om de onnozelaar uit te hangen”, besluit De Ridder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties