Club Brugge met kleinste verschil voorbij jonge Red Flames

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De jonge Red Flames hebben hun derde oefenwedstrijd verloren van Club Brugge met het kleinste verschil. Een kopbalgoal van Lore Dezeure was voldoende voor de overwinning.

Aernout Van Lindt in Tubeke

De U17 van België namen het eerder al op tegen AA Gent Ladies (2-2) en WK-ganger Nigeria (0-0). Het wou nu ook zijn ongeslagen status bevestigen tegen Blauw-Zwart. Jong België recupereerde Bieke Vandenbussche van … Club Brugge. Zij speelde de tweede helft, Jody Vangheluwe en Ellen Lagrange – ook beiden van Blauw-Zwart – begonnen in de basis.

Doordat ook onder andere Tine De Caigny – op stage met de U19 – niet meespeelde bij Club Brugge, zagen we toch een vertimmerd Brugs elftal aan de start komen. De kans voor enkele speelsters om zich te bewijzen ook.

Vreemd genoeg geen goals voor de rust

De eerste helft was aantrekkelijk voor de meegereisde supporters. Ze zagen een snedig jong België snel openen met veldoverwicht en een aantal corners. Al na vijf minuten had het zomaar 1-0 kunnen zijn, maar het schot van Charlotte Van Ishoven werd geweerd. Even later zeilde een bal over.

Club Brugge kwam daarna beter in de wedstrijd, getuige daarvan een trap van Jana Coryn net naast. Het spel ging over en weer, beide teams leken op zoek naar een doelpunt, maar het viel uiteindelijk niet.

Dezeure als donderslag bij heldere hemel

Na de koffie een gezapiger tempo, onder een lekker lentezonnetje. Het bleef wel genieten en bijwijlen kwamen de combinaties er nog steeds leuk uit. Een doelpunt bleef echter lang uit, tot Club Brugge een corner kreeg.

Die hoekschop ging richting tweede paal, waar Lore Dezeure maar had binnen te knikken. De jonge Red Flames gingen nog even op zoek naar de gelijkmaker, maar die zat er niet meer in. Voor Blauw-Zwart is het een deugddoende overwinning na een resem gelijke spelen in de BeNe League.