Antwerp-coach stelt nieuwkomers voor: "Dé pion die we zochten" en "Uitstekende trap, dito center"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 28 reacties
Antwerp-coach stelt nieuwkomers voor: "Dé pion die we zochten" en "Uitstekende trap, dito center"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wintermercato is nog maar pas halfweg, maar Antwerp FC maakte van de gelegenheid al gebruik om de kern te versterken. David Gevaert is dan ook tevreden met de nieuwe riemen waarmee kan geroeid worden.

Antwerp FC was vorig seizoen nog een wankel sloepje, maar de Great Old groeide de voorbije maanden uit tot een stevig piratenschip, klaar om ook de Jupiler Pro League na jaren van afwezigheid te veroveren. 

”De titel gaat naar de tweedeklasser die in januari de beste aankopen zal kunnen halen”, voorspelde Dave Peeters (notoir kenner van de Proximus League, nvdr.) enkele weken geleden al. Hoe schat de coach van rood-wit zijn nieuwe jongens in? 

Cédric Fauré, overgekomen van Union SG

We kennen Cédric Fauré natuurlijk allemaal nog van zijn passage bij Sporting Charleroi, maar bij Union SG lapte de 36-jarige Fransman zomaar eventjes elf doelpunten tegen de touwen op amper een seizoenshelft.

”We waren in het tussenseizoen al op zoek naar een aanvaller met het profiel van Cédric Fauré”, geeft Gevaert toe. ”Maar we vonden hem niet. Fauré heeft in de heenronde getoond dat hij met zijn neus voor doelpunten en ervaring een absolute meerwaarde is.”

Baptiste Schmisser en Mathieu Cornet, beiden overgekomen van KV Oostende

Antwerp deed leuke zaken met de Kustboys. Met Baptische Schmisser is er niet alleen een back-up voor Steve Colpaert of Maxime Biset, maar de 29-jarige Fransman weet hoe de promotie kan afgedwongen worden. Mathieu Cornet is dan weer hongerig om zich te bewijzen.

”Het klopt dat beide jongens in de heenronde weinig gespeeld hebben”, beseft de coach van het stamnummer één. ”Maar op stage in Spanje zag ik dat ze klaar zijn. Je bent gewapend als je probleemloos kan meetrainen met KV Oostende, hé.”

Jo Nymo Matland, overgekomen van Aalesunds FC

Jo Nymo Matland is de spreekwoordelijke onbekende eend. De verdediger heeft een pak ervaring opgedaan in de Noorse hoogste voetbalklasse, maar wil het nu in onze regionen proberen. Een wit konijn? Dat zal moeten blijken.

”Matland is de enige nieuwkomer die niet meteen klaar is voor het grote werk”, besluit Gevaert. ”De Noorse competitie was al ten einde in november en Jo heeft al die tijd stilgelegen. Al zag ik op stage al dat hij over een uitstekende trap en dito center beschikt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties