Vijf weetjes over dé EK-ster Antoine Griezmann die u misschien nog niet wist, inclusief de verklaring voor zijn dansje

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Marseille
| 1 reacties
Vijf weetjes over dé EK-ster Antoine Griezmann die u misschien nog niet wist, inclusief de verklaring voor zijn dansje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van Thierry Henry tot David Trezeguet: allemaal hadden ze lof voor Antoine Griezmann. "We hebben weer een held". Maar die jongen heeft een lange weg afgelegd. Bij Atlético Madrid bloeide hij onder Diego Simeone helemaal open.

  • De beweging die Griezmann maakt na elke goal met de duimen in de lucht is afkomstig van de Canadese rapper Drake, die dat ook deed in zijn clip van de single 'Hotline Bling'. "Het leek me wel cool en ik ben een grote fan van Drake", gaf hij toe.
  • Griezmann is een enorme fan van Lyon en deed er als jongeling zelfs testen, maar hij werd doorgestuurd omwille van 'te klein': "Onze grootste fout ooit", gaf de sportief directeur onlangs toe.
  • Griezmann heeft eigenlijk een 'Zuid-Amerikaanse' ziel, zegt hij zelf. Hij drinkt zelfs dagelijks 'Mate', een serieuze cafeïnebom, populair bij de Zuid-Amerikaanse spelers.
  • Ondanks het missen van een penalty in de finale van de Champions League, kreeg hij van Atlético Madrid een serieuze contractverbetering tot 2021. "Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik bij een nieuwe kans weer een belangrijke penalty zou trappen. Ik wil mijn ploegmaats danken voor het vertrouwen om dat te mogen doen", zei hij gisteren.
  • Zijn zus, Maud, was aanwezig in de Bataclan de avond van de aanslagen. Gisteren zat ze voor het eerst in het stadion om haar broer aan te moedigen. Ervoor kon ze het mentaal niet opbrengen en ook gisteren had ze het nog moeilijk om het voetbalstadion met veel volk in te gaan.

    Griezmann in 2014 na de verloren kwartfinale tegen Duitsland: ontroostbaar. In 2016 kreeg hij zijn revanche.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws