KV Kortrijk doet wat het moet doen, maar kan het mirakel dan toch niet voltrekken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
KV Kortrijk doet wat het moet doen, maar kan het mirakel dan toch niet voltrekken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft een verdiende 2-0 zege geboekt tegen Charleroi. De Kerels stonden ruim 70' lang virtueel in play-off 1, maar Standard haalde een 2-0 achterstand nog op. Standard naar play-off 1, Kortrijk naar play-off 2.

Charleroi-coach Mazzu verraste met zijn basiself. Hij zette Rezaei en Benavente op de bank, hun vervangers waren Pollet en Grange. Diezelfde Pollet zorgde voor de eerste dreiging, maar aan de overkant was het wel meteen bingo. Chevalier kreeg wat ruimte en trapte de bal naast Penneteau in doel.

Het antwoord van Charleroi liet niet lang op zich wachten. Kumordzi liet Bedia lopen, maar Verboom bracht redding op de eigen doellijn. Veel slordigheden in het spel van Charleroi, dat wel enkele kansjes kreeg via Pollet en een gretige Grange. 

De Carolo's haalden niet hun gebruikelijke niveau en vijf minuten voor de pauze zat KVK helemaal op rozen. Van der Bruggen speelde Perbet aan en die mikte de bal tussen de benen van Penneteau. De 2-0 was best verdiend te noemen én bovendien zat Kortrijk virtueel in play-off 1. 

Mazzu greep in tijdens de rust en bracht Rezaei en Saglik in de ploeg. Dat resulteerde in kansen, vooral via stilstaande fases. Eerst hield Kaminski Baby van de 2-1, daarna zweefde hij een vrije trap van Grange uit zijn bovenhoek. 

Verder stelde de tweee helft weinig voor. Kortrijk rustte op zijn lauweren na de geruststellende 2-0 voorsprong. Charleroi was 20' voor het einde dan toch eens gevaarlijk na een rommelige fase, maar de lat en Kaminski (tot twee keer toe) brachten redding. 

Het was aftellen naar het laatste fluitsignaal en uitkijken naar de eindstand op het veld van KV Oostende, waar Standard een scheve situatie nog helemaal omkeerde. Chevalier kopte de 3-0 nog in doel in de slotminuten, maar Verboomen zag een fout op Penneteau. 

Standard in play-off 1

Het bleef 2-0, Kortrijk deed dus wat het moest doen, maar dankzij de overwinning van de Rouches (2-3) komen De Boeck en co in play-off 2 terecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties