Oud-bondscoach René Vandereycken heeft ernstige bedenking over de aanpak tegen Brazilië: "Is dat niet vreemd?"

Redactie
| -5 reacties
Oud-bondscoach René Vandereycken heeft ernstige bedenking over de aanpak tegen Brazilië: "Is dat niet vreemd?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zullen de Rode Duivels Brazilië bekampen? Dat is de hamvraag in aanloop naar de kwartfinale van vanavond.

Roberto Martinez overweegt om met dezelfde formatie aan te treden. "Is het niet vreemd dat je zowel tegen Panama als Brazilië met dezelfde veldbezetting zou spelen?", vraagt oud-bondscoach René Vandereycken zich af in Het Nieuwsblad. "Tot op heden heb ik nog geen flexibiliteit gezien ondanks de bewering van sommigen. Een ploeg is uiteraard voortdurend in beweging als reactie op de tegenstander, maar dat is daarom nog geen tactische flexibiliteit. Daar nog verder op ingaan, zou ons hier te ver leiden.”

Vandereycken haalt een probleem aan van de driemansdefensie. "Je komt altijd elders een mannetje te kort. Brazilië heeft een dubbele bezetting van de flanken, wij enkele. En als we zoals de voorbije wedstrijden met twee centrale middenvelders zouden spelen, heeft Brazilië ook op het middenveld een mannetje over."

Fellaini lost niet alles op

"Zelfs als je Fellaini in plaats van Mertens brengt om het middenveld te versterken, dreig je hetzelfde probleem te krijgen als tegen Japan. De Japanse linksachter kreeg na de invalbeurt van Fellaini veel vrijheid. Japan heeft dat onvoldoende uitgebuit, maar de linksachter bij Brazilië is de offensief sterke topspeler Marcelo. Dat is met vuur spelen. Hoe je ook schuift of corrigeert, als je drie centrale verdedigers achterin houdt, kom je altijd ergens een mannetje te kort."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws