Reactie "We moeten niet denken dat we de beste ploeg van de wereld zijn, we hebben ook maar twee benen"

"We moeten niet denken dat we de beste ploeg van de wereld zijn, we hebben ook maar twee benen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen pakte de eerste periode in 1B met glorieus voetbal en een geweldige remonte: 24 op 24. En dus was het vooral opletten voor decompressie in de tweede periode.

Coach Wouter Vrancken had vooraf aangegeven aan zijn spelers dat ze moesten doordoen zoals ze bezig waren en het niet te makkelijk mochten opnemen. De winnaar van de eerste periode had namelijk nog nooit de promotie weten veilig te stellen.

En toch: na de 2-0 voorsprong ging Malinwa plots tóch achteruit leunen en liet het Lommel eigenhandig in de match komen. "We gingen plots wat twijfelen na de 2-1 en toen kwam ook de gelijkmaker. Lommel heeft kwaliteiten, maar we mogen ook niet lakser gaan worden", aldus Joachim Van Damme daarover.

Twee benen

"Want we zijn ook maar spelers met twee benen. We moeten niet denken dat we de beste ploeg van de wereld zijn plots. We moeten gewoon blijven verder doorgaan op dit elan. Het is wel goed dat we toch nog de overwinning wisten veilig te stellen op karakter."

Uitgerekend Van Damme zelf wist uiteindelijk het verschil te maken: "Dat deed wel deugd, want dit is een heel belangrijke overwinning. Spelen aan 80% of 90% is niet voldoende, een pass van tien centimeter meer of minder kan fataal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties