Analyse Francky Dury heeft niet mis te verstane boodschap voor Zulte Waregem

Geoffrey Debackere
| 10 reacties
Francky Dury heeft niet mis te verstane boodschap voor Zulte Waregem
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 18 seizoenen valt voor Zulte Waregem het doek in eerste klasse. Essevee kon zich op zondagavond niet redden tegen Cercle Brugge en speelt zo volgend seizoen in de Challenger Pro League.

Francky Dury was destijds de trainer die Zulte Waregem naar het hoogste niveau loodste. De ex-trainer was meer dan 20 jaar actief bij de Boeren, de degradatie van 'zijn' club valt hem dan ook heel erg zwaar.

Bij sporza blikte de ex-trainer terug op de wedstrijd tegen Cercle Brugge die hij bekeek vanuit het buitenland met vrienden. "Ik heb er een heel slecht goevoel bij, dit komt heel hard aan. Het was ook geen cadeau om die laatste match tegen Cercle te spelen, dat nog in poleposition lag voor Play-Off 2."

Essevee zal de koppen moeten samen steken na dit pijnlijk moment, maar moet wel optimitisch blijven voor de toekomst, vertelt Dury. "Er zijn veel elementen aanwezig om de moed bij elkaar te rapen en de energie te bundelen. De club heeft veel dynamische mensen, eigenaars die veel doen, fantastische supporters, een mooi stadion, een oefencomplex, de knowhow, het is een geweldige stad. Er is al heel veel."

Tot slot kijkt Dury met vertrouwen naar de toekomst van Zulte Waregem en heeft hij een duidelijke boodschap voor de club. "Nu komt het erop aan om de juiste beslissingen te nemen, maar voor een club als Essevee moet het mogelijk zijn om binnen het jaar terug te keren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties