Nieuwe eigenaar Sam Baro pompt meteen miljoenen in KAA Gent, toekomst van De Witte en Louwagie ook bekend

Nieuwe eigenaar Sam Baro pompt meteen miljoenen in KAA Gent, toekomst van De Witte en Louwagie ook bekend
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De nieuwe eigenaar van KAA Gent, Sam Baro, steekt meteen geld in de club. En een volgende kapitaalverhoging is ook al op komst.

De overname KAA Gent door Baro werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. En daaruit blijkt dat de nieuwe eigenaar ondertussen al een kapitaalverhoging van 11 miljoen euro heeft doorgevoerd. Ten laatste op 30 juni 2024 komt daar nog eens 10 miljoen euro bij. 

Baro legt daarnaast nog 7 miljoen euro op tafel om bijna alle andere aandeelhouders uit te kopen. Onder meer voorzitter Ivan De Witte ontvangt zo 2,5 miljoen euro, Michel Louwagie zo'n 1,5 miljoen euro. Sommige aandeelhouders zouden het bedrag dat ze van Baro ontvangen wel teruggeven aan de club. 

Stad Gent en vdk bank behouden hun aandelen, Baro wordt zo voor 95% aandeelhouder van de club. Dankzij zijn kapitaalverhoging stijgt het budget van de club ook naar 31 miljoen euro. 

Ivan De Witte en Michel Louwagie blijven ook nog een jaar aan boord, om de overgang helemaal vlot te laten verlopen. Daarnaast is ook de nieuwe Raad van Bestuur van de club bekend, waarin naast Baro, De Witte en Louwagie nog vijf andere mensen zetelen. 

Baro stelt vier nieuwe mensen aan met Giovanni Verkooren (adviseur en advocaat van Baro), Evelien Van Hyfte (directeur bij Zorg Magazine), Kaatje De Smet (HR-consultant) en Nelis De Clercq (financieel expert Planet Group). Voor de Stad Gent zal financieel directeur Geert Vergaerde zetelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties