Bayern München en Manchester United krijgen pak slaag, punt voor Kompany

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag werden er aardig wat wedstrijden afgewerkt op de Europese velden. En daar kwamen enkele stevige verrassingen uit de bus.

In de Bundesliga ging Bayern München met 5-1 onderuit op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De Rekordmeister zag zijn match van vorig weekend uitgesteld worden door de sneeuw en leek nog in winterwonderland te vertoeven.

Met goals van Marmoush, Ebimbe en Larsson stond de thuisploeg iets na het halfuur al op een 3-0-voorsprong. Kimmich zorgde net voor de rust voor de tegengoal. Na een kwartier in de tweede helft was het na goals van Ebimbe en Knauff helemaal voorbij voor Bayern.

In de stand blijft Bayern op drie punten staan van leider Bayer Leverkusen. Zij spelen de topper zondag tegen Stuttgart. Frankfurt is zevende.

In de Premier League ging Manchester United in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Bournemouth. Na vijf minuten stonden de bezoekers al op voorsprong. Dominic Solanke (68’) en Marcos Senesi (73’) zorgden voor de 0-3.

Burnley speelde dan weer 1-1 gelijk tegen Brighton. Wilson Odobert (45’) gaf Bart Verbruggen het nakijken, maar Simon Adingra (ex-Union SG) zette de bordjes weer gelijk.