Analisten halen snoeihard uit naar Ronny Deila, die nu echt wel in vieze papieren zit: "Acht maanden!"

Analisten halen snoeihard uit naar Ronny Deila, die nu echt wel in vieze papieren zit: "Acht maanden!"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht en Jacky Mathijssen waren niet mals voor Club Brugge-trainer Ronny Deila in de studio van Play5. Vooral de voormalige verdediger begrijpt niet meer wat de Noor allemaal aan het doen is.

Deschacht keek zich de ogen uit hoe Deila het aanpakte tegen Molde. Het werd een wirwar van tactische keuzes en geschuif met spelers. "Dit Club Brugge heeft gewoon geen identiteit", aldus Deschacht.

"We zijn nu acht maanden verder en Deila heeft nog altijd geen basisploeg. Dat is niet goed voor de automatismen en looplijnen. Odoi staat eerst rechts, dan weer centraal. De Cuyper als linksvoor, dan linksachter. Skoras speelde tegen Genk op links, nu weer op rechts..."

Voor Deila lijkt dit de genadeslag te worden. De meegereisde fans schreeuwden om zijn ontslag. De winstpartij tegen Genk lijkt hem niet te gaan redden.

Er werd door het Club-bestuur al uitgekeken naar alternatieven, maar dit lijkt onhoudbaar te worden. De kans is immers groot dat de aanhang zich tegen de Noor zal blijven keren voor de rest van het seizoen.

Enkel een andere trainer lijkt hen te kunnen kalmeren. In aanloop naar volgend seizoen zou dat misschien ook de rust al ten goede komen. Het staat sowieso vast dat Deila daar geen deel meer van zal uitmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties