Straks ook tussen Union en Anderlecht? Elders hoongelach in titelstrijd, intense avond voor Liverpool, Chelsea en ManU

Straks ook tussen Union en Anderlecht? Elders hoongelach in titelstrijd, intense avond voor Liverpool, Chelsea en ManU
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is het een voorbode van wat Union en Anderlecht te wachten staat? Wordt het een titelstrijd waarbij supportersclans elk om beurt steekjes gaan uitdelen? In Nederland is dat alleszins het geval. Ons rondje Europa brengt ons ook in de Premier League, waar een interessant avondje verwacht werd.

Eredivisie

Eerst naar Nederland, waar leider PSV vorige week tegen een ferme opdoffer was aangelopen. Het incasseerde in Nijmegen een 3-1. De titelstrijd zal toch nog spannend worden, dachten Feyenoord-fans toen. Wellicht verkeerd gedacht, want zaterdagavond geraakte hun eigen ploeg niet verder dan 0-0 bij hekkensluiter Volendam.

Toch enigszins een blamage. De reacties op deze resultaten op sociale media, uit beide kampen, waren en zijn veelzeggend. De voorsprong van PSV op eerste achtervolger Feyenoord bedraagt in de stand 9 punten na 28 speeldagen. De Rotterdammers hebben dus nog maar 6 matchen om die marge goed te maken. 

Premier League

In de Premier League ging veel aandacht naar de clash Chelsea - Man United, ondanks het ontgoochelende seizoen van beide clubs toch nog altijd een klinkende affiche. De openingstreffer van Gallagher en een strafschopdoelpunt van Palmer zetten The Blues nog binnen de eerste twintig minuten op rozen.

Man United had dan weer genoeg aan vijf minuten in het derde kwartier om die kloof volledig uit te wissen. Garnacho en Fernandes deden het van 2-0 naar 2-2 gaan. Een tweede doelpunt van Garnacho betekende zelfs de 2-3, maar in extremis kantelde het nogmaals. Palmer scoorde de 3-3 (pen) en 4-3 in minuten 100 en 101.

Broer Union-speler redt Liverpool

Op Anfield vond de Sheffield United-doelman er niets beter op dan de bal tegen Nuñez te trappen en zo stond het al snel 1-0. Een owngoal bracht de score in evenwicht, maar Alexis MacAllister - broer van Union-speler Kevin - werd de held van Liverpool met een héérlijke knal. Gakpo maakte nog de 3-1: Liverpool weer leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties