OH Leuven haalt uit tegen Standard, Anderlecht lachende derde in Super League

In de Super League stonden in play-off 1 op zaterdag nog twee belangrijke duels op het programma. OH Leuven trok op bezoek bij leider Standard en deed daar een geweldige zaak, al is Anderlecht de lachende derde voorlopig.

Standard kon met een overwinning opnieuw op kop komen in de Super League, maar dan moest het op Sclessin wel voorbij OH Leuven raken - misschien vooraf gezien de topfavoriet in play-off 1 dit seizoen van de Super League.

Leuven wint met 0-3 op Sclessin

In Luik lieten ze zien dat ze wel degelijk een aantal adelbrieven kunnen voorleggen. Zenia Mertens zette haar team na twee minuten al op rozen, daarna was het aan de Rouchettes om te gaan komen en daar kon Leuven van profiteren.

Jeslynn Petronella Kuijpers dikte de score nog voor de rust aan tot 0-2, waardoor Standard in de tweede helft tegen een muur moest gaan opboksen. Het probeerde nog de bakens te verzetten, maar kon geen doelpunt maken.

Anderlecht als lachende derde nieuwe leider

Aan de overkant kon de ingevallen Nikée van Dijk de pil nog wat bitterder maken met een derde Leuvense doelpunt. De blessuretijd werd daardoor helemaal een maat voor niets: 0-3 was de einduitslag in het voordeel van de bezoekers.

Die springen zo over Standard in de stand naar de tweede plaats. Anderlecht heeft weliswaar evenveel punten, maar kreeg bij de halvering van de punten gaan half puntje bonus. Daardoor is paars-wit de nieuwe leider halfweg de play-offs.