Top&Flop Fans Malinwa, WB - Essevee en goede arbitrage vs Mechelen, Genk en onherkenbaar Club Brugge

Fans Malinwa, WB - Essevee en goede arbitrage vs Mechelen, Genk en onherkenbaar Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Supporters KV Mechelen

KV Mechelen zit stilaan in vieze papieren. Zelf ging het ten onder tegen Moeskroen (0-2), terwijl grote concurrent Eupen een puntje wist weg te graaien uit Kortrijk. 20-18 in het voordeel van de Oostkantonners zo, die op zich een haalbaarder programma hebben.

De supporters van KV Mechelen toonden echter meer dan ooit hun steun aan het team. Het besef dat Malinwa zou kunnen degraderen is groot geworden, dus proberen de fans er alles aan te doen. Ook na een 0-2 nederlaag grootst uitpakken met gezangen hoort daarbij.

Arbitrage is een teamsport

Het moet gezegd: als het goed is, dan is het goed. Dit weekend blonken de scheidsrechterskwartetten uit in sterke beslissingen. Daarbij was het opvallend dat de lijnrechters een hoofdrol kregen en speelden om tot juiste beslissingen te komen.

Het buitenspel van Cop bij de afgekeurde 3-3 van Standard, het buitenspel van Harbaoui voor Zulte Waregem of de rode kaart voor Corryn in Charleroi - Antwerp? Allemaal goed gezien, met dank aan de lijnrechter. Chapeau.

Reclame voor de Jupiler Pro League

Eerlijk? We konden ons voor Nieuwjaar geen vijf goede wedstrijden voor de geest halen, maar anno 2018 lijkt een en ander er toch weer wat beter uit te zien. De sfeer op Sclessin, de gretigheid op het plein ... Prachtig om zien, met zes doelpunten als toemaatje.

En het was misschien niet eens dé beste match van het weekend, want op de Freethiel speelden Waasland-Beveren en Zulte Waregem een match die ook alles had: beleving, doelpunten, kansen, spektakel. Een match die geen verliezer verdiende, kreeg geen winnaar. Iedereen (on)tevreden.

FLOP

Spelers KV Mechelen

KV Mechelen zit stilaan in vieze papieren. Zelf ging het ten onder tegen Moeskroen (0-2), terwijl grote concurrent Eupen een puntje wist weg te graaien uit Kortrijk. Met dank aan het missen van onbegrijpelijke kansen.

Al 590 minuten staat Malinwa ondertussen droog, het laatste competitiedoelpunt dateert alweer van 9 december in Oostende, getekend Mats Rits. Met flink wat nieuwkomers en een nieuwe coach lukt het (voorlopig) nog steeds niet.

KRC Genk

De spelers van KRC Genk hebben nauwelijks nog verklaringen te zoeken of te vinden voor wat hen keer op keer overkomt. Kwaliteit is er echt wel genoeg, op diverse plekken hebben ze de beste spelers van de competitie misschien zelfs rondlopen.

Maar op het veld blijft het maar aanmodderen. Als de sfeer voor een Limburgse derby dan ook nog eens niet optimaal kan worden opgepompt, dan weet je hoe diep ze zitten bij Genk. STVV blijft voorlopig dé club van Limburg na een zoutloze bedoening, Genk won al zes keer na elkaar niet in eigen huis.

Onherkenbaar blauw-zwart

We zouden het over de defensieve blunders kunnen hebben in Standard - Anderlecht of over het gebrek aan efficiëntie bij KV Oostende, maar ons viel toch vooral nog de onherkenbaarheid van Club Brugge op - al dan niet dankzij Gent.

Ivan Leko gokte en verloor een beetje met zijn keuzes, op het veld bleek het toch allemaal net iets minder te zijn op speeldag 24. Hoog tijd om dus toch even te herbronnen, vlak voor de belangrijke bekerpartij op Sclessin en het treffen met Charleroi in eigen huis. De kloof op de naaste concurrenten blijft meer dan geruststellend voorlopig, dat mag geen stress geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties